Понад 140 суден чекають проходу Керченською протокою - ДПСУ

Понад 140 суден чекають проходу Керченською протокою - ДПСУ
Росія не лише порушує міжнародне право, але й також не враховує ризику виникнення аварійних ситуацій через збільшення і накопичення суден на якірних стоянках

«При цьому перешкоди створюються саме кораблям, що прямують в українські порти», - зазначають прикордонники

У Керченській протоці і поблизу неї станом на ранок п'ятниці, 7 грудня, знаходяться понад 140 суден, 98 з них з боку Чорного моря. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

«Зазначено, що в кінці листопада кількість суден у Керченській протоці становило понад 400. Хоча в перші дні грудня ситуація дещо стабілізувалася і кілька днів тому їх кількість знизилася до 105, зараз знову фіксується збільшення», - доповіли в ДПСУ.

 «При цьому перешкоди створюються саме кораблям, що прямують в українські порти. Всього за минулу добу через Керченську протоку вони пропустили лише 41 судно в обох напрямках, з яких вісім суден саме з/в портів України. При цьому останні піддавалися перевірці представниками ФСБ Росії», - зазначають прикордонники.

Там також додали, що, Росія не лише порушує міжнародне право, але й також не враховує ризику виникнення аварійних ситуацій через збільшення і накопичення суден на якірних стоянках.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що українські Військово-морські сили не збираються відмовлятися від використання Керченської протоки і права бути присутніми в Азовському морі.

Як повідомлялося, блокада Росією Керченської протоки призвела до аварії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: