Порошенко хоче припинити деякі положення про дружбу з Росією

Порошенко хоче припинити деякі положення про дружбу з Росією
Петро Порошенко

Президент пояснив, чому не можна повністю скасовувати цей Договір і потрібно лише призупинити дію окремих статей

Порошенко має намір внести у Раду проект закону про негайне одностороннє припинення дії низки положень Договору про дружбу та співпрацю між Україною та РФ.

Про це президент України Петро Порошенко заявив під час виступу на XI Київському безпековому форумі.

«Агресія РФ проти України триває досі. У цих умовах наступним кроком я внесу до парламенту законопроект про негайне одностороннє припинення дії окремих положень Договору про дружбу, співпрацю та партнерство між Україною і Росією в частині, в якій дія цього Договору несумісна з національними інтересами держави та реалізацію нашого права на самооборону», — зазначив Порошенко.

В той же час, президент пояснив, чому не можна повністю скасовувати цей Договір і потрібно лише призупинити дію окремих статей. «Бо є важливими для України положення, в яких сторони, я цитую: «поважають територіальну цілісність одна одної, сторони підтверджують непорушність існуючих між ними кордонів». Хочу підкреслити, що відповідно до норм міжнародного права ці положення Договору залишаються чинними, незалежно від майбутнього анулювання Радою її окремих положень», - наголосив Петро Порошенко.

Також Порошенко заявив, що РНБО підготувала пакет санкцій проти Росії. 

Також під час виступу Порошенко запропонував офіційно припинити участь України у статутних органах СНД.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: