Порошенко на саміті НАТО презентує Стратегічний оборонний бюлетень України

Порошенко на саміті НАТО презентує Стратегічний оборонний бюлетень України

Документ було ухвалено на засіданні РНБО 20 травня

Президент України Петро Порошенко представить на саміті НАТО у Варшаві Стратегічний оборонний бюлетень України, який у п'ятницю було ухвалено на засіданні Ради національної безпеки і оборони України. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак журналістам після урочистого представлення особовому складу нового керівника Національного університету оборони України ім. І.Черняховського.
«Що стосується Стратегічного оборонного бюлетеня, який вчора було ухвалено на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, я хотів би сказати, що все те, що напрацьовано в Стратегічному оборонному бюлетені – це дуже велика робота багатьох колективів. У його розробці брали участь відомі компанії, які давали нам поради, вивчали наш досвід... Безпосередню участь брали радники Офісу Альянсу (Північноатлантичного Альянсу. – Ред.), зокрема аналітики Альянсу в Брюсселі, які разом з нашою групою працювали щодня протягом півроку. Ми підготували дуже якісний документ, у якому чітко визначили всі завдання», - повідомив Полторак.
Він зазначив, що презентація цього документа відбудеться на саміті НАТО у Варшаві: «Я думаю, що презентувати цей документ буде президент України на саміті у Варшаві. Є цілковита підтримка з боку наших партнерів щодо основних позицій, які ми запланували в Стратегічному оборонному бюлетені», - передає Інтерфакс-Україна.
У рамках липневого саміту Альянсу у Варшаві відбудеться засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів
Раніше генеральний секретар організації Єнс Столтенберг зазначив, що «це буде друга зустріч у верхах, на якій проводиться засідання комісії НАТО-Україна».
Полторак раніше повідомляв, що у Варшаві Київ представить план дій із реформування Міноборони України за стандартами Альянсу.

Стратегічний оборонний бюлетень було схвалено 20 травня на засіданні РНБО, він передбачає реформування української армії за стандартами НАТО до 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: