Порошенко обіцяє сьогодні оголосити демобілізацію

Порошенко обіцяє сьогодні оголосити демобілізацію

В рамках звільнення в запас із ЗСУ буде демобілізовано близько 17 тис. військовослужбовців

Президент України Петро Порошенко заявляє, що в п'ятницю, 24 червня, підпише указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних до лав Збройних сил України у рамках 5-ї черги мобілізації у 2015 році. Про це він заявив сьогодні під час виступу перед курсантами-випускниками Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба на аеродромі в н. п. Чугуїв (Харківська обл.).
«Користуючись нагодою хочу повідомити, що сьогодні буде підписано ще один важливий документ - указ щодо звільнення протягом червня-липня військовослужбовців, призваних на військову службу минулого року під час проведення 5-ї хвилі мобілізації», - заявив президент.
За його словами, в рамках звільнення в запас із ЗСУ буде демобілізовано близько 17 тис. військовослужбовців.
Порошенко зазначив, що подальші перспективи мобілізації - буде вона чи ні - залежать і від того, «як діятиме наш ворог». «Оскільки загострюється ситуація на фронті, ми продовжуємо працювати над тим, щоб відновити територіальну цілісність нашої держави і на сході, і в Криму політико-дипломатичним шляхом», - сказав президент.
Водночас він наголосив на важливості підтримки обороноздатності України на належному рівні, повідомляє Інтерфакс-Україна.
«Ми додаємо максимум зусиль для того, щоб поповнити лави Збройних сил України професіоналами-контрактниками, створюючи для цього привабливі фінансові умови, які постійно покращуватимуться», - сказав глава держави.
При цьому Порошенко додав: «Роблю все можливе, щоб мінімізувати вплив війни на суспільство, на економіку і дати їм максимально зосередитися на мирній побудові нової України».
Нагадаємо, 16 червня міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що президент України Петро Порошенко готовий підписати указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час п'ятої хвилі часткової мобілізації.
П'ята черга часткової мобілізації до лав ЗСУ відбувалася в Україні у квітні-травні 2015 року. Вона забезпечила повну ротацію особового складу, призваного під час 2-ї хвилі мобілізації, і дозволила підготувати достатню кількість військовослужбовців для поповнення військових частин, а також комплектації підрозділів, які виконували завдання в зоні проведення АТО.

Читайте також матеріал «Главкому» «Звільнення в запас: що потрібно знати бійцям»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: