Порошенко присвоїв звання Героя України розвідникові Шаповалу посмертно

Порошенко присвоїв звання Героя України розвідникові Шаповалу посмертно
Полковник Максим Шаповал загинув 27 липня

Максим Шаповал командував першою групою спецпризначення, яка звільняла Донецький аеропорт

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України співробітнику Головного управління розвідки Міноборони полковнику Максиму Шаповалу, який загинув внаслідок теракту у Києві. Про це сам Порошенко повідомив під час виступу у ВР.

«Про те, що зробив для України генерал-майор Максим Шаповал, командир спецрезерву Головного управління розвідки, на жаль, розповідати можна буде ще нескоро. Можу тільки сказати про його участь безпосередню в плануванні розвідувальних рейдів в глибокий тил противника. Там він документував докази присутності російських військ. Звідти попереджав про небезпеку на конкретних напрямках для конкретних підрозділів і робив дуже багато корисних справ для захисту України. Підписав сьогодні указ про присвоєння Максиму Шаповалу звання Героя України. У відповідь депутати піднялися з місць і в залі Ради залунали аплодисменти. «І я одразу ж після виступу у Верховній Раді поїду в Головне управління розвідки для того, щоб проголосити про присвоєння спецрезерву Головного управління розвідки імені Максима Шаповала», - додав Порошенко.

Нагадаємо, 27 червня вранці у столиці на перехресті вулиць Солом’янська та Механізаторіві вибухнув автомобіль. Внаслідок вибуху загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал.

Вибух кваліфіковано як теракт та передано на розслідування Головній військовій прокуратурі.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив тоді, що у слідства є не більше 10 днів для максимально швидкого розкриття вбивства полковника.

Матіос розповідав, що раніше Максим Шаповал командував першою групою спецпризначенців, які звільняли Донецький аеропорт,

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: