Порошенко продовжив угоду з Нідерландами щодо розслідування катастрофи МН17

Порошенко продовжив угоду з Нідерландами щодо розслідування катастрофи МН17
Місце катастрофи літака МН17

Українська сторона передала Нідерландам повноваження на проведення розслідування причин та наслідків трагедії

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2018 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Сторони домовилися у 2014 році про утворення багатонаціональної Міжнародної місії захисту розслідування причин катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії Malaysian Airlines, уклавши відповідну Угоду. Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між міністрами закордонних справ України та Королівства Нідерландів від 24 липня 2014 року, українська сторона передала Нідерландам повноваження на проведення розслідування причин та наслідків трагедії.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, 5 грудня Верховна Рада України ратифікувала угоду про подовження мандату міжнародної місії захисту розслідування катастрофи МН17.

Нагадаємо, «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам — Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року.

На його борту перебувало 298 людей, усі вони загинули. З них — 192 підданих Нідерландів (один мав також громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 — Індонезії, 10 — Великобританії (один мав також громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один — Нової Зеландії.

Раніше Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається пошуком даних з відкритих джерел (супутникові знімки, геолокація, соціальні мережі), публікувала попередні дані щодо катастрофи МН17.

Повідомлялося, що пасажирський лайнер збили з російського «Бука», який уже на наступний день після трагедії - 18 липня - був у Росії. Постріл був здійснений з поля біля Первомайського (недалеко від Тореза і Сніжного).

У слідства є близько 100 прізвищ людей, які можуть бути причетні до транспортування чи використання в Україні саме цієї установки.

Зокрема, за даними Bellingcat, за доставку в Донецьку область ракетного комплексу «Бук», з якого імовірно збили лайнер, відповідав відставний російський офіцер з позивним «Похмурий». Сам він категорично заперечує свою причетність до знищення даного літака.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: