Порошенко роз’яснив французам на яскравому прикладі ситуацію з політв’язнями

Порошенко роз’яснив французам на яскравому прикладі ситуацію з політв’язнями
Петро Порошенко

«Ви можете уявити, що людей, які вивішують французький прапор, саджають у в’язницю на сім років?» - заявив Порошенко

Президент України Петро Порошенко сподівається на позитивне вирішення питання зі звільнення заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу France 24.

«Я налаштований оптимістично, бо всі лідери держав-членів, з якими я зустрівся, більше 15, в тому числі президент  (Франції – ред.) Макрон, знають імена політичних в’язнів в Росії. Сенцов, Сущенко, який був журналістом українського ЗМІ, акредитованого в Парижі. Його незаконно арештували у Москві. Президент Макрон та перша леді знають його ім’я і наполягають на піднятті цього питання на зустрічі з Путіним», - наголосив Порошенко, якого цитує його прес-служба.

Водночас, президент звернув увагу на те, що люди, котрих вимагає звільнити Росія – реальні злочинці, а утримувані в Росії українські громадяни – переслідуються за патріотизм та є політичними в’язнями.

«В Росії вони арештовують, наприклад, Балуха лише за те, що він відмовився прийняти російський паспорт. Він лише вивісив український прапор в окупованому Криму. Ви можете уявити, що людей, які вивішують французький прапор, саджають у в’язницю на сім років?» - заявив Порошенко.

Він також зауважив, що в Україні затримані та засуджені злочинці і терористи, щодо яких було незалежне рішення суду щодо терористичних дій.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи піде Путін на поступки у цьому питанні, Порошенко нагадав, що вже звільнено з полону проросійських терористів більш як 3 тисячі заручників. «Звичайно, вони не потрібні Путіну. Це інструмент політичного тиску на Україну та українську владу. Тепер весь світ знає реальну ситуацію, і Путін не може пояснити, чому вони тримають у тюрмах в Москві, в окупованому Криму, в Сибіру українських героїв, які просто люблять Батьківщину», - сказав президент.

Нагадаємо, матір бранця Кремля Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування її сина.

Як відомо, 13 липня у Сенцова – день народження. Сьогодні йому виповнилося 42 роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: