Порошенко: Україна зможе отримувати газ через новий газопровід

Порошенко: Україна зможе отримувати газ через новий газопровід
Петро Порошенко у Туреччині

Президент України побував на відкритті Трансанатолійського газопроводу

Україна зможе отримувати газ з Каспійського моря через Болгарію і Румунію з нового Трансанатолійського газопроводу (TANAP), який у вівторок запустили у Туреччині.

Про повідомив президент Петро Порошенко, який також брав участь у відкритті газопроводу.

За словами Порошенка, запуск газопроводу є «подією історичної ваги для Туреччини, Азербайджану, ЄС і для України». Президент назвав цей проект «хорошим прикладом плідного регіонального співробітництва».

«Відтепер цілий регіон зможе мати глибшу безпеку і ширші енергетичні перспективи», - сказав президент.

Глава держави відзначив важливість газопроводу TANAP. За його словами, газопровід є енергетичною безпекою Азербайджану та Туреччини.

«А також це енергетична безпека України, диверсифікація її газових поставок і конкурентоздатність», - наголосив президент.

«Україна повністю підтримує цей проект. І сьогодні ми погодилися, що будемо щасливі диверсифікувати наші джерела енергії і отримувати з TANAP через Болгарію і Румунію постачання газу», - додав Порошенко.

Раніше повідомлялося, що Порошенко 12 червня відвідає з робочим візитом Туреччину, де візьме участь у церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу з Азербайджану до Туреччини (TANAP).

До слова, Порошенко у рамках робочого візиту до Туреччини у вівторок, 12 червня, провів також зустріч з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: