Порошенко викрив путінського генерала, який натягнув на себе патріарший куколь (відео)

Порошенко викрив путінського генерала, який натягнув на себе патріарший куколь (відео)
«Цей день Україна зустрічає зараз у важких випробуваннях»
фото: Європейська солідарність

Сьогодні молитви всіх українців і всього світу – з Україною

Петро та Марина Порошенки у День Хрещення Київської Русі-України взяли участь у святковому богослужінні у Михайлівському Золотоверхому соборі, яке очолив Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній.

Після служби Порошенко сказав журналістам, що вкрай важливо продовжити процес переходів громад до Православної Церкви України від церкви країни-окупанта, яка порушила всі християнські цінності, підтримала криваву війну росії проти України та благословляє російських військових на вбивства.  

«Щойно завершилася служба у Михайлівському Золотоверхому соборі. 1034 роки тому Святий Рівноапостольний князь Володимир приніс світло християнства у Київську Україну-Русь», – сказав він. 

«Цей день Україна зустрічає зараз у важких випробуваннях. Війна, розв’язана Каїном і антихристом путіним, лише підтвердила, що у московській церкві немає головного, що має бути в кожній християнській родині, установі, церкві – немає любові. Із чим росія прийшла до нас, кожен може переконатися, якщо побачить Бучу, Ірпінь, Гостомель, Маріуполь, Рубіжне, Кремінну, Чернігів, Охтирку. Це жах», – підкреслив Порошенко. 

Він зазначив, що сьогодні молитви всіх українців і всього світу – з Україною. «Ми прагнемо перемоги і прагнемо миру. Я сьогодні молився за це у нашій церкві», – додав він. 

«Я дуже хотів би, щоб Україна вийшла сильнішою із цієї війни. Більш об’єднаною», – підкреслив п’ятий президент України.  

«Сьогодні нам забезпечує перемогу, рятує Україну наша Армія. І наші молитви – з нашими захисниками, нашими воїнами», – сказав Порошенко. 

П’ятий президент України також зазначив, що державу об’єднує культура і мова, а церква створює духовний фундамент для перемоги, віри і міцності нашого народу.

«Єдине – ми маємо зупинити спроби перешкоджати переходам парафій в лоно нашої Церкви від росіян. Про це було сказано в рішенні Синоду Православної Церкви України. Вже немає ніяких сумнівів, що ми маємо на це реагувати», – підкреслив Порошенко. 

«Ми прагнемо перемоги і прагнемо миру. Я сьогодні молився за це у нашій церкві»
«Ми прагнемо перемоги і прагнемо миру. Я сьогодні молився за це у нашій церкві»
фото: Європейська солідарність

«Сьогодні ми також потребуємо включення в санкційний список генерала Гундяєва, який натягнув на себе патріарший куколь», – також підкреслив він. 

«Ми маємо викинути загарбників з нашої святої української землі. Я вірю, що так і буде. Я вірю, що молитви всіх, об’єднану нашу спільну молитву Господь почує. А ми з Мариною Вас всіх вітаємо зі святом Хрещення України-Русі», – сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 28 липня, українці вперше відзначають День української державності. Президент Володимир Зеленський привітав громадян України зі святом.

Указ про затвердження Дня державності президент підписав під час урочистостей до Дня незалежності 24 серпня 2021 року. Свято відзначатимуть щороку у День хрещення Русі-України 28 липня. На параді до 30-річчя Незалежності України президент Володимир Зеленський зазначив, що «точкою відліку державності ми вважаємо рік заснування Києва – столиці Київської Русі-України, яке недаремно називають містом, де все починається».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: