Порошенко заявив про переломний момент на фронті

Порошенко заявив про переломний момент на фронті
«Сьогодні це війна точної артилерії, яка вміє швидко змінювати позиції, яка вміє в координації з дронами чітко вражати цілі»
скріншот з відео

Українська армія довела, що вміє ефективно застосовувати західне озброєння

Петро Порошенко в ефірі телемарафону «150 днів війни» на «Прямому» та «5 каналі» заявив, що переломним моментом у війні проти російської агресії стало постачання ЗСУ новітніх систем залпового вогню. Він наголосив: українська армія довела, що вміє ефективно застосовувати західне озброєння.

«Що є ключовим фактором перелому, зміни гри? Перше, що відіграло визначальну роль – це нові системи залпового вогню Himars. Українські військові продемонстрували, що вони мають виключну точність, ефективність щодо протистояння протиракетній обороні росії. І якщо ми отримуємо розвідданні, а ми їх отримуємо з різних джерел –  від нашої розвідки до іноземних партнерів, маємо дуже своєчасні, в режимі реального часу, – це дозволило нам вийти на ключові позиції за останні шість тижнів», – зазначає п’ятий президент. 

«Це – знищення арсеналів на відстань до 70 кілометрів. І коли ти приїжджаєш на фронт – в Херсонську область чи в Бахмут, чи в Сіверськ, тобі кажуть – «подивіться, росіяни вже рідше стріляють». «Ви собі не уявляєте, але два тижні тому тут канонада була, а зараз відчувається, що у них менше снарядів і не встигають привозити». Круто. Просили мене – передайте американцям велику вдячність за Himars», – говорить Порошенко. 

«Це перший крок до перелому, тому що це нова війна. Позиційна війна в минулому. Сьогодні це війна точної артилерії, яка вміє швидко змінювати позиції, яка вміє в координації з дронами чітко вражати цілі. І перед тим, як пускати піхоту в наступ, там все має бути знищено. Сьогодні і Himars і М777, і Caesar, і багато іншої артилерії, яку ми отримали від партнерів, яскраво це продемонстрували», – констатує Порошенко. 

«А ще – війна протиповітряної оборони, сучасної, американської, натівської, яка точно у нас попереду. А ще це війна літаків, які точно будуть у нас найближчим часом, тому що готуються вже пілоти наші на відповідних базах країн НАТО. І ще, я сподіваюсь, ми будемо мати найближчим часом нові натівські танки, бойові машини піхоти, нові БТРи, і їх чисельність дозволить нам реалізувати те, про що я кажу – контрнаступ», – говорить Порошенко. 

Нагадаємо, блогер Богдан Процишин, який у складі 103-ї бригади зараз воює в східних регіонах України, повідомив, що завдяки спільним зусиллям небайдужих громадян, їх бригада отримала нові дрони.

За словами чоловіка, люди назбирали 120 тисяч гривень на купівлю дронів, а Фонд Порошенка подвоїв цю суму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: