Порошенко вимагає відповідальності для Тимошенко, яка «поставила країну на коліна»

Порошенко вимагає відповідальності для Тимошенко, яка «поставила країну на коліна»
Петро Порошенко

Президент – про газові контракти 2009 року: Було поставлено злочинний підпис, взято зобов’язання абсолютно незаконні

Президент Петро Порошенко заявив, що за газовий контракт з Росією, укладений у 2009 році, має бути політична відповідальність. Про це він сказав, коментуючи нещодавнє рішення Стокгольмського арбітражу щодо цього контракту на користь України, йдеться в повідомленні на сайті глави держави, повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Президент наголосив, що принцип «бери або плати» є грабіжницьким, оскільки означає, що скільки б не було спожито газу, а сплатити потрібно за 52 млрд кубометрів – обсяги, яких Україна ніколи не споживала.

«Було поставлено злочинний підпис, взято зобов’язання абсолютно незаконні, неринкові, корупційні. Уявіть собі, я був обраний президентом, і за кілька тижнів отримую позов майже на 40 млрд доларів, що Україна має сплатити країні-агресору за послуги і товари, які ми ніколи не отримували, базуючись на злочинному контракті», – розповів президент під час відвідання Трипільської ТЕС.

Після цього, за словами глави держави, було надано необхідні доручення для підготовки позову до суду, щоб у цивілізований спосіб захистити інтереси України. «Ви спитаєте, чому ж вони не пішли в 2013, 2012, 2010 чи 2009 роках, одразу ж після підписання? А відповідь – сиділи на газовій голці, руки були зв'язані корупційними оборудками», – зазначив Порошенко.

«Є багато розмов, яка ж відповідальність має бути? Друзі мої, знаєте як у Біблії: «Не судіть і не судимі будете». Я кажу не про кримінальну відповідальність – це не справа президента, є відповідні органи. Я кажу про політичну відповідальність. Коли ви поставили країну на коліна і сьогодні це доведено не політиками, не внутрішніми експертами, а найвищою міжнародною судовою інстанцією. Доведено, що здано інтереси України», – наголосив він.

За словами Порошенка, в рішенні чітко записано: ніколи більше принципу «бери або плати» не буде, і 40 млрд доларів було збережено для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: