Цього тижня в Раді ЄС не збираються розглядати безвіз для України

Відбудеться лише технічна зустріч щодо нового механізму призупинення безвізових режимів

Цього тижня у Раді Євросоюзу не обговорюватимуть питання щодо завершення процесу скасування візових вимог для громадян України. Про це «Укрінформу» повідомили у Раді ЄС.

«Цього тижня не заплановано обговорення початку переговорів про безвіз для України. Відбудеться лише технічна зустріч щодо нового механізму призупинення безвізових режимів. Але рішення не очікується», – розповів співрозмовник агентства.

Як відомо, після позитивних рішень у Єврокомісії та у профільному комітеті Європарламенту про скасування візового режиму Україні мають розпочатися міжінституційні переговори з Радою ЄС з метою опрацювання остаточного проекту законодавчої резолюції. Цей документ має бути проголосовано Європарламентом, знову затверджено Радою ЄС та набуде чинності на 21-й день після ухвалення.

Водночас на сьогодні головною перепоною для продовження процесу скасування візових вимог для українців, а також громадян Грузії є блокування в ЄС переговорів про прийняття нового механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.

Раніше повідомлялося, що безвіз для України євродепутати можуть проголосувати до 24 листопада.

28 жовтня під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що Україна виконала всі необхідні критерії для запровадження безвізового режиму.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Коли ж нарешті скасують візи, або Невиправний оптиміст Порошенко»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: