Безвіз для України можуть проголосувати до 24 листопада – євродепутат

Безвіз для України можуть проголосувати до 24 листопада – євродепутат
Безвізовий режим

Після ухвалення рішення Радою ЄС переговори можуть пройти швидко і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутись одразу після узгодження спільного тексту

Доповідачка з візового питання у Європарламенті Марія Габріел заявляє, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосовано у ЄП до саміту ЄС – Україна, який відбудеться 24 листопада, проте спершу свою позицію у цьому питанні має узгодити Рада ЄС, передає Deutsche Welle.

«М'яч зараз на боці Ради ЄС, яка має прийняти рішення», після чого розпочнуться переговори між основними європейськими інституціями – Європейською комісією (ЄК), Європарламентом (ЄП) та Радою ЄС.

«Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав та друзів України, які, я сподіваюсь, вплинуть на прийняття Радою ЄС швидкого і справедливого рішення для українських громадян», – заявила Габріел, не уточнивши при цьому, наскільки швидко це може статись.

Як пояснила євродепутат, після ухвалення рішення Радою ЄС переговори можуть пройти «справді швидко» і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутись одразу після узгодження спільного тексту.

«Наступна пленарна сесія розпочинається 21 листопада, і тоді теоретично настане час (для ухвалення рішення. – Ред.)», – зазначила Габріел.

Нагадаємо, 23 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що ЄС має надати Україні безвізовий режим до саміту ЄС – Україна, який відбудеться 24 листопада 2016 року у Брюсселі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: