Президент заявив, що найближчим часом вдасться вийти на умови миру на Донбасі

Президент заявив, що найближчим часом вдасться вийти на умови миру на Донбасі

Порошенко наголосив, що перше питання, яке він підняв на переговорах, це було питання встановлення миру.

При скоординованій роботі «Нормандського формату» є можливість повернути мир на Донбас найближчим часом.

Про це президент України Петро Порошенко розповів в інтерв'ю телеканалам.

Порошенко наголосив, що перше питання, яке він підняв на переговорах, це було питання встановлення миру.

«І я можу наголосити, що перше питання, яке я піднімав на переговорах з лідерами Європи, є встановлення миру. Миру були присвячені координація наших дій. І будуть донесені сигнали до російської сторони про те, щоб створили ті умови, щоб одразу після президентських виборів приступити до серйозних переговорів в «нормандському форматі« для забезпечення мирного процесу. Мирний процес передбачає – і це також було домовлено з лідерами Європи на моїх сьогоднішній зустрічах – передбачає, щоб першим реалізовувався безпековий компонент, виведення іноземних військ… І це є виведення важкої техніки та артилерії», - розповів Порошенко.

Він наголосив, що безпековий компонент – це є побажання України, до якої прислухаються наші партнери.

«Це – контроль, в тому числі, і через миротворчі операції неконтрольованої ділянки україно-російського кордону. І за певний проміжок часу ми домовились, що це має бути не більше як до березня 2020 року, до часу, коли проводяться місцеві вибори. І будуть створені всі необхідні безпекові умови для початку політичного процесу. І я хочу подякувати сьогодні і канцлеру Німеччини Ангелу Меркель, і президенту Франції Еммануеля Макрона за політичну волю, за рішучу ініціативу, яка може бути реалізована одразу ж після мого переобрання», - додав Порошенко.

Як відомо, у першій половині дня 12 квітня Порошенко перебував з візитом у Берліні, де проводив переговори із канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

За словами президента, розмова з Меркель була досить конструктивною.

«Ми виробили по-справжньому стратегічне партнерство між Києвом та Берліном», - заявив Порошенко.

Також президент повідомив, що в процесі обговорення він з Меркель «підтримали великоднє припинення вогню, яке увійде в силу 18 квітня, за умови забезпечення його виконання з боку РФ».

Нагадаємо, раніше у Єлисейському палаці підтвердили, що президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю, 12 квітня, прийме у себе обох кандидатів у президенти України - чинного главу держави Петра Порошенка та шоумена Володимира Зеленського.

Зеленський вже побував на зустрічі з Макроном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: