Пожежа за планом. Кулеба розповів про процеси в міжнародних судах проти Росії

Пожежа за планом. Кулеба розповів про процеси в міжнародних судах проти Росії
Дмитро Кулеба заявив, що Україна вчасно подасть меморандум з міжнародного морського трибуналу

Україна подасть меморандум з міжнародного морського трибуналу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про процеси в міжнародних судах проти Росії. Україна вчасно подасть меморандум з міжнародного морського трибуналу.

Про це Кулеба заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Кулеба хоче, щоб імена юридичних радників були вписані золотими літерами в історію міжнародного права.

«Тому що вони в міжнародних судах переможуть велику державу, постійного члена Радбезу ООН і грубого порушника міжнародного права», - заявив він.

Також міністр заявив, що Україна вчасно подасть меморандум з міжнародного морського трибуналу.

«Ми вчасно подамо сильний меморандум з міжнародного морського трибуналу. Тобто «пожежа йде за планом», ми будемо працювати планово, чітко, жорстко і з незмінною метою притягнення до юридичної відповідальності. Росіяни, до речі, дуже бережно ставляться до всіх юридичних фіксацій та процесів», - заявив він.

Раніше Україна подала міжнародну заяву проти Росії - про порушення прав політичних в'язнів, а також про порушення прав захоплених українських військових моряків. Всі справи перебувають на різних стадіях розгляду

Україна також передасть в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду докази порушення прав полонених українців проросійськими бойовиками.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України також заявив, що Консультативна рада у рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі не була створена через відсутність консенсусу між учасниками процесу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: