Прем'єр Молдови просив Порошенка зняти санкції з придністровського заводу - ЗМІ

Прем'єр Молдови просив Порошенка зняти санкції з придністровського заводу - ЗМІ

У травні 2018 року Порошенко підписав указ про санкції проти 756 підприємств, в тому числі придністровського ММЗ

У РНБО України відповіли, що рішення про виведення ММЗ з-під санкцій мотивовано пропозицією СБУ, а в СБУ заявили, що ініціатива належить Адміністрації президента

Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп допоміг уникнути українських санкцій Молдовському металургійному заводу (ММЗ) з Придністров'я, повідомляється у спільному розслідуванні RISE Moldova і програми «Схеми».

У травні 2018 року президент України Петро Порошенко підписав указ про санкції проти 756 підприємств, в тому числі придністровського ММЗ. Санкції передбачали блокування активів, обмеження торгових операцій.

Український лом продовжував надходити на ММЗ і в період санкцій, але через підставну компанію Novastal Prim, пишуть ЗМІ.

На початку березня прем'єр Молдови відправив лист Порошенко з проханням зняти санкції з ММЗ.

В Україні лист пройшов всі інстанції, і 19 березня Порошенко підписав указ про виведення з-під санкцій придністровського ММЗ.

«Європейська правда» додає, що на питання журналістів у РНБО України відповіли, що рішення про виведення ММЗ з-під санкцій мотивовано пропозицією СБУ, а в СБУ заявили, що ініціатива належить Адміністрації президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: