Президент назвав війну на Донбасі «гібридним носорогом» з п'єси театру абсурду

Президент назвав війну на Донбасі «гібридним носорогом» з п'єси театру абсурду
Фото з відкритих джерел

Гібридний носоріг, який бігає по наших вулицях. Він руйнує все навколо: цінності, принципи, демократію, нагадав президент зміст п'єси Іонеско

Президент України Петро Порошенко порівняв війну на Донбасі з «гібридним носорогом» з п'єси театру абсурду. Про це він сказав на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Я бачу навколо щось, що нагадує мені знаменитий твір Ежена Іонеско. Гібридний носоріг, який бігає по наших вулицях. Він руйнує все навколо: цінності, принципи, демократію. Ми дискутуємо, звідки взявся той носоріг, він хороший чи поганий. Ми це робимо, замість того, щоб об'єднатися і сказати, що носоріг нам не потрібен, і нас у носорогів не звернеш», - заявив Порошенко.

«Ви можете щодня спостерігати гібридну тактику росіян, що підриває мир у світі, і ми думаємо, що це пройде. Завтра вони прийдуть до вас! Не майте жодних сумнівів. Не запитуйте «по кому дзвонить дзвін». Дзвін б'є по кожному», - нагадав президент.

«Носороги» — п'єса в трьох діях драматурга Ежена Іонеско. Написана в 1959 році, відноситься до так званого театру абсурду. Короткий зміст п'єси зводиться до того, як люди стають носорогами. Дія відбувається в європейському маленькому провінційному містечку, де звичайний перебіг життя раптом порушується носорогом. Носорогів стає все більше, і в них впізнаються мешканці міста.

П'єса була написана незабаром після Другої світової війни, коли Європа осмислювала й аналізувала фашизм і його витоки, звинувачуючи не тільки Німеччину, але і власне потурання.

Як повідомлялось, також Порошенко заявив, що Росія намагається «влізти в голову» західній цивілізації. Крім того, Порошенко анонсував повернення заручника «ЛНР» Жемчугова вже завтра.

Нагадаємо, традиційно на зустріч Ялтинської європейської стратегії в Україну приїжджають відомі європейські політики і світові діячі, щоб обговорити глобальні проблеми світу і нашої країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: