Президент Польщі під час складання присяги згадав про Україну

Президент Польщі під час складання присяги згадав про Україну
Переобраний на другий термін на посаду президента Польщі Анджей Дуда склав присягу
Фото: Twitter @prezydentpl

Під час другої каденції Анджей Дуда має намір активізувати міжнародну діяльність в справі встановлення миру за допомогою конкретних справ

В четвер, 6 серпня, президент Польщі Анджей Дуда склав присягу на другий термін. Після цього він виступив перед Національними зборами. У своєму виступі він окреслив справи, якими буде займатися під час другої каденції. Серед них була і діяльність, направлена на повернення територіальної цілісності Україні.

Так, Анджей Дуда нагадав, що в 2020 році Польща буде головувати в ОБСЄ.

«Це буде можливість, щоб ширше сприяти ідеї, за яку послідовно виступаємо на міжнародній арені – мир через справи… Або ж інакше кажучи, сила права, а не право сили. Мир через міжнародне право.  Це важне завдання на майбутнє, яке ніколи не закінчиться. Це важне завдання, яке  повинно повернути певний суверенітет та територіальну цілісність також нашому сусідові – Україні», - заявив президент Польщі.

Нагадаємо, в Польщі під час пандемії відбулись президентські вибори. У другому турі 12 липня Дуда набрав 51,03% голосів, а його опонент Рафал Тшасковський – 48,97%. Явка на виборах була рекордною і склала 68,18%.

13 липня український президент Володимир Зеленський привітав Анджея Дуду з перемогою на виборах і запросив в Україну.

3 серпня Верховний суд Польщі після вивчення усіх скарг офіційно визнав перемогу Анджея Дуди на президентських виборах та виніс постанову про законність результатів.

До слова, глава МЗС спрогнозував перспективи українсько-польських відносин під час другого терміну Дуди.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: