У Польщі скасували термін давності за злочини часів комунізму

У Польщі скасували термін давності за злочини часів комунізму
У Польщі відмінили термін давності за злочини часів комунізму

Прокурори Інституту національної пам'яті Польщі зможуть продовжити притягати до відповідальності за злочини часів комунізму

У Польщі відмінили термін давності за злочини часів комунізму 1944-1990 років. Відповідний закон підписав президент Анджей Дуда.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Чинні на даний момент нормативні акти передбачають, що термін давності для злочинів комуністичного режиму починає діяти з 1 серпня 1990 року і що покарання припиняється через 40 років у разі вбивства, воєнного злочину або злочину проти людяності і через 30 років - у разі іншого злочину.

Таким чином, з 1 серпня цього року за інші злочини, не було б покарання.

Тепер же прокурори Інституту національної пам'яті Польщі зможуть продовжити притягати до відповідальності людей, відповідальних за злочини комуністичного режиму в Польщі.

Як написано в пояснювальній записці до закону, «обов'язком демократичної держави є засудження злочину, вчиненого при тоталітарному (авторитарний) режимі і не караного перш за політичними мотивами».

До слова, з 17 липня у Польщі відновлюється організація великих масових подій просто неба. У мистецьких та розважальних подіях у відкритому просторі зможе брати участь понад 150 осіб за умови дотримання правил соціальної дистанції та санітарного режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: