Президент Республіки Корея: ядерний арсенал КНДР не можна буде швидко знищити

Президент Республіки Корея: ядерний арсенал КНДР не можна буде швидко знищити
Президент Республіки Корея Мун Чже-ін

Сеул натякає на можливість початку переговорів із Пхеньяном

Президент Республіки Корея Мун Чже-ін заявив у вівторок 14 листопада про те, що КНДР буде нелегко знищити свій ядерний арсенал навіть за бажання, зважаючи на стан розвитку.

Дану заяву очільник Південної Кореї зробив, коментуючи можливість початку переговорів із КНДР. Як наслідок, під час переговорів всі опції мають бути відкриті. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Мун Чже-ін заявив: «Якщо почнуться переговори для врегулювання проблем навколо ядерної програми КНДР я вважаю, що Пхеньяну буде важко повністю знищити увесь ядерний і ракетний арсенали, зважаючи на те на якому етапі розвитку вони знаходяться. Як наслідок, ядерна програма КНДР має бути призупинена. В той час як переговори мають продовжуватися для досягнення повного ядерного роззброєння».

Окремо президент Республіки Корея підтвердив тезу про те, що необхідно посилити тиск на КНДР, для того щоб переконати її в необхідності сісти на стіл переговорів.

Також Мун Чже-ін повідомив в Манілі про те, що не зважаючи порозуміння із КНР по питанням розгортання на Корейському півострові американської системи ПРО THAAD, остаточно вирішити протиріччя не вдалося. КНР і на сьогодні, за його словами, продовжує вважати, що дана система ПРО є загрозою для китайських інтересів в питаннях безпеки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: