Прибуток Приватбанку минулого року перевищив 11 млрд грн

Прибуток Приватбанку минулого року перевищив 11 млрд грн

Крумханзл назвав фінансовий результат Приватбанку найкращим з початку економічної кризи в Україні і початку війни з РФ

Державний Приватбанк закінчив 2018 рік з прибутком у розмірі 11,7 мільярда гривень.

Про це заявив голова правління Приватбанку Петро Крумханзл на прес-конференції.

За словами Крумханзла, стратегія Приватбанку до 2022 року полягає в трьох основних напрямках.

«Перше - ми розвиваємо роздрібний бізнес, а також напрямок малого і середнього бізнесу. Друге - робота над тим, щоб банк був ефективним до 2022 року, коли ми будемо його приватизувати», - заявив голова правління Приватбанку.

«Третій напрямок - робота в такому вигляді, щоб ми могли повернути гроші державі, які були вкладені в банк під час націоналізації», - сказав він.

Крумханзл назвав фінансовий результат Приватбанку найкращим з початку економічної кризи в Україні і початку війни з РФ. Він зазначив, що прибутковість найбільшого банку є «внеском в Україну та її фінансову систему».

На початку листопада заступник голови правління Приватбанку Галина Пахачук констатувала, що близько половини процентного доходу банку генерують держоблігації, отримані в ході докапіталізації (йдеться про купонні платежі Мінфіну по ОВДП).

Ще 1 млрд гривень банк отримав від короткострокових держоблігацій, в які вклався самостійно. Комісійні доходи фінустанови - 13 млрд гривень.

За її словами, Приватбанк не потребує докапіталізації державою – «всі додаткові ризики ми здатні покрити за рахунок свого прибутку».

Відповідно до звітності Приватбанку, на 1 грудня 2018 року його показник достатності регулятивного капіталу становив 18,25% (вимога НБУ - не менше 10%).

У жовтні 2018 року Приватбанк сформував резерви по заборгованості десяти іноземних позичальників на суму майже 6 мільярдів гривень, яка виникла перед банком до націоналізації.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: