Протести проти формули Штайнмаєра. Керівники Луганщини налаштовували місцевих мешканців проти військових?

Протести проти формули Штайнмаєра. Керівники Луганщини налаштовували місцевих мешканців проти військових?
Лідер «Національних дружин» Ігор Михайленко (псевдонім Друг Черкас)
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

За даними лідера «Нацдружин», в середньому щодня в Золоте на протести проти відведення військ щодня перебуває 70-75 націоналістів

Місцева влада Луганщини підбурює людей і налаштовує місцеве населення проти військових. Таку думку висловив лідер «Нацдружин» Ігор Михайленко в інтерв'ю «Главкому».

«Я не бачу необхідності говорити з обласною владою, яка веде себе таким чином. Адже я бачив обласну владу в Золотому-4, коли вони підбурювали людей, спеціально налаштовували їх проти військових. Це відбувалося на очах правоохоронців, на очах СБУ», - зазначив він.

За словами Михайленка, забезпечення людей елементарним (медицина, питна вода) – головна проблема, яка хвилює місцевих. «І от ці проблеми, а це їхні повноваження, місцеві чиновники перекладають на плечі військових. Це абсолютний абсурд. Саме це бентежить людей. Тут ми почули проблеми жителів, закликали волонтерів, які привезли харчі: хліб, крупи, цукор. Днями ми туди повеземо безплатно воду, бо зараз її продають їм за гроші. Тобто місцева влада не зважилася виділити кошти з місцевого бюджету для того, щоби привезти людям воду», - розказав лідер «Нацдружин».

Михайленко також розповів, серед протестувальників, крім «Нацдружин» і «Нацкорпусу» є ще представники інших організацій. «Різні люди, ветерани. Є хлопці з «95-ки» (95 окрема десантно-штурмова бригада, Житомир). Є «азовці», є представники Збройних сил України, 72, 25 частини, є ті, хто воювали в «Правому секторі», які зараз у нас в «Нацдружинах» займаються суспільною діяльністю», - уточнив він.

За даними лідера «Нацдружин», в середньому щодня в Золотому перебуває 70-75 людей.

Як повідомлялось, з минулих вихідних місто Золоте в Попаснянському районі на Луганщині, опинилося у центрі уваги всієї України. До нього почали з’їжджатися націоналісти, аби завадити розведенню військ, початок якого керівництво держави анонсувало на понеділок, 7 жовтня.

Згодом стало відомо, що заплановане розведення військ у Петрівському і Золотому, було відкладено через порушення проросійськими бойовиками режиму припинення вогню у цих точках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: