Протести у Франції тривають: МВС готує на суботу 90 тисяч поліцейських

Протести у Франції тривають: МВС готує на суботу 90 тисяч поліцейських

Серед інших вимог «жовтих жилетів» залишаються підвищення зарплат та соціальної допомоги загалом

Міністерство внутрішніх справ Франції залучить 89 тисяч людей особового складу для охорони громадського порядку у суботу, коли запланована четверта хвиля масових акцій протесту так званого руху «жовтих жилетів».

Про це заявили у МВС Франції, повідомляє «Укрінформ».

«У суботу, 8 грудня, по всій країні будуть вжиті широкомасштабні заходи: 89 тисяч поліцейських та жандармів мобілізуються для захисту усіх французів», - заявили в МВС країни.

Зазначимо, у Франції із 17 листопада тривають акції протестного руху «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра. Особливо масові безлади сталися минулої суботи у Парижі.

За даними Міністерства внутрішніх справ, у результаті протестів дві людини загинули, більше 600 отримали поранення, ще 412 демонстрантів було затримано.

Як заявив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер, унаслідок масових акцій протестів деякі сектори економіки зазнали збитків в обсязі від 15% до 25%.

Реагуючи на акції протесту, 4 грудня прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп оголосив у країні мораторій на підвищення акцизів на пальне на шість місяців. Пізніше, 6 грудня, уряд Франції погодився на ще більші поступки "жовтим жилетам" та ухвалив рішення не підвищувати податки на пальне у 2019 році, а не лише упродовж шестимісячного мораторію, як було вирішено раніше.

Водночас станом на четвер, 6 грудня, активісти руху «жовтих жилетів» не заявляли про скасування акцій у Парижі та інших регіонах, запланованих на найближчу та подальші суботи, незважаючи на поступки з боку уряду. Адже серед інших вимог «жовтих жилетів» залишаються підвищення зарплат та соціальної допомоги загалом, а також відновлення податку на великі доходи (так званий податок на багатство), який скасував президент Еммануель Макрон.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: