Путін натякнув Меркель про можливі крадіжки газу в Україні

Путін натякнув Меркель про можливі крадіжки газу в Україні

Путін заявив, що в зв’язку з прогнозованою синоптиками холодною зимою можуть зрости ризики несанкціонованого відбору українською стороною частини російського газу

Президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель детально обговорив ситуацію навколо транзиту російського газу європейським споживачам через територію Україну.

Про це повідомляє прес-служба російського президента.

«Путін звернув увагу на те, що в зв’язку з прогнозованою синоптиками холодною зимою можуть зрости ризики несанкціонованого відбору українською стороною частини російського газу, що поставляється в Європу відповідно до чинних контрактів», – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Путін і Меркель домовилися з цього приводу провести переговори по лінії Єврокомісії, керівництва Міністерства енергетики Росії і «Газпрому». 

Також, сторони обговорили реалізацію Мінських угод про врегулювання на окупованій території в Східній Україні. Було висловлено занепокоєння безперервними порушеннями «режиму тиші» на Донбасі, йдеться в повідомленні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: