Путін провів кадрові чистки заради власного іміджу, - німецькі ЗМІ

Путін провів кадрові чистки заради власного іміджу, - німецькі ЗМІ
Фото agrimpasa.com

За незвичайною активністю може стояти один з амбітних керівників ФСБ

У четвер вранці «політична еліта Росії ще не знала, яку бомбу під неї заклав президент Путін», пише Беньямін Триби на сторінках швейцарської газети Neue Zuercher Zeitung. Коли пару годин по тому ця бомба «вибухнула у вигляді декількох президентських указів, вона серйозно перетрусила політичне керівництво великої країни».

У ході одного з найбільших перетасовувань останніх років Володимир Путін поміняв губернаторів чотирьох регіонів, представників п'яти округів, а також главу Федеральної митної служби, - нагадує видання.

«Останній крок [звільнення губернатора] є найбільш значущим, ніж здається на перший погляд, - ідеться у статті - Андрій Бельянінов, у минулому співробітник КДБ, був директором могутньої ФТС з 2006 року. Після того як у його будинок з обшуком прийшли співробітники ФСБ, стало зрозуміло, що він утратив прихильність Кремля. У будинку Бельянінова виявили картонні коробки, набиті грошима на загальну суму близько 900 тис. доларів, а також дорогі картини». Фотографії потрапили до ЗМІ, що «стало можливо тільки за згодою Кремля», - підкреслює Neue Zuercher Zeitung. Офіційно Бельянінов проходить як свідок у справі про корупцію одного з петербурзьких бізнесменів, який займався контрабандою коньяку. Але в Росії «статус свідка може дуже швидко стати неприємною річчю».

Посилаючись на російські ЗМІ, видання зауважує, що за незвичайною активністю може стояти один з амбітних керівників ФСБ - генерал Сергій Корольов. І йому невимовно
«пощастило, що його жага діяльності, затіяна заради кар'єрного росту, перетнулася з сьогоднішніми інтересами Кремля: вже у вересні в країні відбудуться вибори до Держдуми, а виставляння напоказ боротьби з корупцією, в тому числі у вищих ешелонах влади, може переконати виборців віддати голос за партію Кремля «Єдина Росія».

Тим більше, в загальну картину вписується відсторонення від посади безпартійного губернатора Кіровської області Микити Білих, нині заарештованого за підозрою в корупції, - ідеться в статті.

«Навіть якщо більша частина кадрових рішень була підготовлена заздалегідь, але реалізована лише перед літніми канікулами, Путіну вчергове вдалося створити собі імідж, який він любить більш за все: образ рішучого діяча», - робить висновок газета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: