Путін вирішив видворити біженців з України на окупований Донбас

Путін вирішив видворити біженців з України на окупований Донбас

Російський президент виділив грант на повернення біженців на Донбас

У Росії організація «Центр розвитку регіону» з Краснодарського краю виграла президентський грант на реалізацію програми «Репатріація біженців на Донбас».

Проект розраховано на Росію та окуповані частини сходу України, пише «Коммерсант».

Загальна сума фінансування програми становить 654 тис. руб., а в рамках гранту буде виділено 471 тис. руб.

«Проект буде реалізовано на всій території РФ «і російськомовного простору» (у формі дистанційних послуг і роботи), зокрема, на території Донецької та Луганської областей України, за винятком лінії зіткнення воюючих сторін», – пише російська газета.

Як випливає з інформації про проект на сайті Фонду президентських грантів, програма «Репатріація біженців на Донбас» спрямована на «допомогу жителям Донецької і Луганської областей, які постраждали в результаті конфлікту в Україні».

Організація стверджує, що до Росії з 2014 року приїхали 660 тис. біженців з України, а всього територію Донбасу покинули понад 2 млн людей.

Автори проекту стверджують, що більшість переселенців готові повернутися на Батьківщину, якщо їм буде забезпечено роботу і житло «у безпечних районах», але поки в місцях компактного розселення біженців виникає соціальна напруга, а територія Донбасу «страждає від відтоку працездатного населення».

Краснодарський «Центр розвитку регіону» пропонує програму допомоги біженцям, що складається з трьох етапів: проведення соціологічного дослідження в середовищі біженців, розробка і публікація рекомендацій для репатріації, а також організаційне сприяння поверненню біженців на Донбас, включаючи допомогу при працевлаштуванні.

«Центр розвитку регіону» створили в 2016 році в місті Гарячий Ключ (Краснодарський край РФ). Співзасновниками організації є четверо громадян, головою правління – Дмитро Епіхін. Останній раніше очолював ТОВ «Семира», «Алтайська здравниця» та Алтайський центр перспективних інновацій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: