Рада ЄС обговорить ситуацію щодо України та Азовського моря - ЗМІ

Рада ЄС обговорить ситуацію щодо України та Азовського моря - ЗМІ
Зустріч у Раді ЄС може відбутися 19 листопада

У порядку денному Ради ЄС нові санкції проти РФ не передбачені

Рада Європейського союзу із закордонних справ проведе 19 листопада в Брюсселі оцінку ситуації навколо України.

Про це «Інтерфакс-Україна» заявив високопоставлений чиновник ЄС.

«Вчора в ході візиту заступника міністра закордонних справ Росії (Григорія Карасіна, - ред.) ми вказали йому на нашу стурбованість щодо України та Азовського моря», - повідомив співрозмовник журналістам на умовах анонімності в Брюсселі.

Він перерахував питання, які турбують Євросоюз: проведення виборів у самопроголошених «ЛНР» і «ДНР», які ЄС не визнає; будівництво Керченського моста без згоди України і його наслідки для українського та європейського морського транспорту; становище загалом з анексією Криму.

При цьому функціонер ЄС послався на зроблені раніше відповідні заяви високого представника Євросоюзу із закордонних справ Федеріки Могеріні і резолюцію Європейського парламенту.

На питання, чи передбачається обговорення нових санкцій ЄС щодо Росії у зв'язку з подіями на сході України, співрозмовник відповів, що він не в курсі, чи відбудеться таке обговорення, «але ситуація нас турбує».

Разом з тим джерело вказало на те, що порядком денним Ради ЄС санкції не передбачені.

У відповіді на додаткове запитання про ситуацію з рухом суден після будівництва керченського моста, співрозмовник ЗМІ зазначив, що, за даними ЄС, новий режим перевірок викликає затримки, які призводять до економічних втрат. За його словами, стурбованість викликають невиправдано затяжні огляди суден російською стороною.

Раніше представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що Росія використовує Азовське море як додатковий канал для постачання зброї своїм силам на Донбасі з окупованої території Криму.

До слова, заява українських прикордонників про арешт суден викликала істерику в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: