Рада не підтримала зняття недоторканності з Дунаєва

Рада не підтримала зняття недоторканності з Дунаєва

За словами Луценка, слідство вважає, що Дунаєв зазначив завідомо недостовірні відомості у декларації за 2015 рік

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер, 4 жовтня, не підтримала зняття недоторканності з народного депутата фракції «Опозиційний блок» Сергія Дунаєва.

За надання згоди парламентом на притягнення Дунаєва до кримінальної відповідальності проголосували 125 народних депутатів при 226 мінімально необхідних для ухвалення позитивного рішення голосів.

Раніше на засіданні регламентного комітету парламенту генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розслідують правопорушення, передбачене ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

За словами Луценка, слідство вважає, що Дунаєв порушив вимогу ст.46 закону і зазначив завідомо недостовірні відомості.

Генпрокурор уточнив, що наррдеп у декларації за 2015 рік не зазначив інформацію про всі корпоративні права, які належать членам його сім'ї, та юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником або контролером яких він є. «Відомості про вартість частки в статутному капіталі суб'єктів господарської діяльності відрізняються від достовірних, на думку НАБУ, на суму 168 221 916 грн», - сказав Луценко.

Він додав, що нардеп у декларації назвав усі фірми, які належать йому як бенефіціару, але не назвав дочірні фірми, які належать «материнським» бізнес-структурам.

Парламентський комітет з питань регламенту визнав законним подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Дунаєва, проте зазначив, що до обґрунтування є зауваження.

Як повідомлялося, у вересні Луценко повторно вніс до Верховної Ради подання на депутатів Вілкула, Дунаєва і Колєснікова, оскільки на минулій сесії регламентний комітет повернув голові Верховної Ради Андрію Парубію ці подання.

Екс-голову Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, Колєснікова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Дунаєва ГПУ підозрює у декларуванні недостовірної інформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: