Рада провалила другу спробу призначити свого аудитора НАБУ

Рада провалила другу спробу призначити свого аудитора НАБУ

Найбільш рейтинговий кандидат Олександра Яновська в підсумковому голосуванні набрала недостатню кількість голосів

Верховна Рада України не змогла призначити аудитора Національного антикорупційного бюро від парламенту.

Депутати розглянули чотири кандидатури на цю посаду, запропоновані профільним комітетом.

В ході рейтингового голосування за кожного з кандидатів найбільшу кількість голосів набрала юрист Олександра Яновська - 207.

За адвоката зі США Марту Борщ проголосували 111 депутатів, за юриста Сергія Гончаренка - 22 депутати і за прокурора з Іспанії Карлоса Кастресану - 110 депутатів.

Однак під час підсумкового голосування кандидатура Яновської набрала лише 216 голосів замість необхідних 226. 

Як повідомлялося, напередодні Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту чотирьох кандидатів в аудитори НАБУ від парламенту. 

Це вже друга спроба ВР проголосувати за аудитора НАБУ від парламенту. 21 березня заступник генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберт Сторч, а також друга кандидатура - Найджел Браун - не набрали необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді.

5 квітня антикорупційний комітет парламенту оголосив новий конкурс на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради. На конкурс надійшло дев'ять заявок.

Нагадаємо, 26 травня Кабінет міністрів України обрав професора кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського Національного університету імені Тараса Шевченка Михайла Буроменського своїм аудитором НАБУ. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: