Раді пропонують обмежити українцям виїзд до Росії

Раді пропонують обмежити українцям виїзд до Росії

Поїздки українцям до РФ хочуть обмежити тимчасово

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо запровадження тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України до держави-агресора) (№ 7187).

Текст законопроекту на сайті парламенту відсутній. Його авторами є народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Немировський, Андрій Шинькович та позафракційний депутат Андрій Денисенко.

Текст проекту закону наразі відсутній на сайті ВР.

Нагадаємо, 6 жовтня прес-центр Служби безпеки України повідомив, що юристи СБУ підготували законопроект про обмеження візитів до РФ політикам, посадовцям, представникам органів місцевого самоврядування та громадським діячам.

У спецслужбі наголосили, що ця ініціатива голови СБУ Василя Грицака є черговим кроком правового врегулювання протидії російській агресії.

«У проекті закону, зокрема передбачена кримінальна відповідальність чиновників за відвідування РФ з метою заподіяння шкоди національним інтересам Україну. Відповідну статтю пропонується додати до Кримінального кодексу України», - повідомили у прес-центрі СБУ і додали, що, враховуючи важливість законопроекту для українського суспільства, спецслужба відкрита до фахових пропозицій з його вдосконалення та перед передачею документа одному із суб’єктів законодавчої ініціативи виносить підготовлений законопроект на публічне обговорення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: