Ректор університету Шевченка хоче позбавити Лукашенка звання почесного доктора

Ректор університету Шевченка хоче позбавити Лукашенка звання почесного доктора
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко отримав диплом почесного доктора КНУ ім. Тараса Шевченка 5 листопада 2009 року
Фото: Рубрика

Наразі немає процедури, за якою можна було б позбавити Лукашенка почесного звання

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров закликав терміново позбавити самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка звання почесного доктора. Про це Бугров написав у Facebook.

Він звернувся до Вченої ради КНУ з проханням терміново розглянути питання позбавлення Лукашенка звання. Таке звернення пролунало на тлі затримання співзасновника опозиційних Telegram-каналів у Білорусі Романа Протасевича.

«Вважаю, що Олександр Лукашенко не є гідним звання почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка, а його протизаконні дії суперечать цінностям нашого університету», – пише Володимир Бугров.

Раніше новообраний ректор КНУ заявляв, що поки немає процедури, за якою можна було б позбавити Лукашенка звання почесного доктора.

У березні він зазначав, що буде рекомендувати Вченій раді створити спеціальну комісію з фахівців, щоб розробити якусь візію щодо можливості позбавлення звань.

Фото з ФейсбукуФото з Фейсбуку

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко отримав диплом почесного доктора КНУ ім. Тараса Шевченка 5 листопада 2009 року.

У серпні 2020 року, коли в Білорусі почалися масові протести через оголошені результати президентських виборів (де попри значну підтримку опозиційних кандидатів офіційно переміг Лукашенко), група випускників і студентів університету зібрала підписи та звернулася до ректора і Вченої ради університету з проханням забрати в Лукашенка звання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: