Республіканці зажадали звільнення прокурора, що добився арешту Манафорта

Республіканці зажадали звільнення прокурора, що добився арешту Манафорта
Роберт Мюллер

Члени Палати представників Метт Гаетз, Енді Біггс і Луїс Гомерт заявили про конфлікт інтересів у Мюллера

Троє конгресменів-республіканців почали вимагати в п'ятницю відправити у відставку спеціального прокурора Роберта Мюллера, який веде розслідування про втручання Росії у виборчу кампанію 2016 року.

Члени Палати представників Метт Гаетз, Енді Біггс і Луїс Гомерт заявили про те, що Мюллер не може продовжувати виконувати свої обов'язки через «конфлікт інтересів». Саме він очолював ФБР, коли адміністрація Обами схвалила операцію, яка дозволила російської державній компанії отримати контроль над 20 відсотками уранового ринку в США.

Президент Дональд Трамп і представники Республіканської партії в останні тижні неодноразово заявляли про те, що спецслужби обіцяли почати розслідування «уранової операції», звинувативши екс-кандидата в президенти США Гілларі Клінтон в отриманні хабарів від російських представників.

Призначити для проведення такого розслідування нового спеціального прокурора в минулий понеділок зажадав і керівник адміністрації Білого дому Джон Келлі.

Минулого тижня ще одна група республіканців у Конгресі під керівництвом голови юридичного комітету нижньої палати Боба Гудлатта оголосила про початок розслідування відносно Гілларі Клінтон.

У свою чергу, демократи в Конгресі назвали ініціативу своїх опонентів «черговою спробою відволікти увагу громадськості» від розслідування можливих зв'язків виборчого штабу Трампа з Москвою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: