Росія перетворює окупований Крим на величезне сміттєзвалище

Росія перетворює окупований Крим на величезне сміттєзвалище
voicecrimea.com.ua

Окупаційна влада діє в розріз з екологічною безпекою населення

У Держдумі Російської Федерації внесено зміни до Федерального закону від 24 червня 1998 року N89-ФЗ «Про відходи виробництва та споживання», повідомляє видання «Новости Крыма».

Як пояснили в прес-службі автономної некомерційної організації «ЖКГ Контроль республіки Крим», суть цих змін зводиться до того, що об'єктам розміщення відходів (звалищ), створених на території республіки Крим і міста федерального значення Севастополя до дня прийняття до складу Російської Федерації Республіки Крим, дозволяється експлуатація до 1 січня 2020 року.

Однак, на думку громадськості, дане рішення йде врозріз з екологічною безпекою населення. «Продовження термінів експлуатації кримських звалищ загрожує тільки погіршенням і без того незадовільної екологічної ситуації в Криму. Чим далі ми відтягуємо процес переходу на більш високі екологічні стандарти, що застосовуються в Російській Федерації, тим складніше буде це зробити потім, а величезна кількість сміття за цей час збільшиться в рази. Крім того, тягар оплати спочатку за вивезення відходів, а потім за рекультивацію звалищ ляже на плечі простих кримчан», - вважає заступник директора АНО «ЖКГ Контроль РК» Олег Чировов.

На сьогоднішній день в Криму діє лише один полігон ТПВ «Тургенєвській», який відповідає російським стандартам і внесений до відповідного реєстру. Решта полігонів не мають відповідних документів та за фактом є звалищами.

Як раніше повідомлялось, в окупованому Росією Криму посилилися проблеми з водою - півострову загрожує тотальна посуха.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: