Росія планує вторгнення в Білорусь – естонський генерал

Росія планує вторгнення в Білорусь – естонський генерал
Російські військові навчання «Захід-2017»

Російські збройні сили і структури безпеки ведуть підготовку до того, щоб у разі потреби втрутитися і провести військову операцію у Білорусі, заявив глава сил оборони Естонії

Глава сил оборони Естонії генерал Ріхо Террас заявив, що Росія готова до військового втручання і в Білорусь, якщо там зміниться політична ситуація. Про це він сказав в інтерв'ю ERR.

«Подібно до України, Росія планує військові кроки проти Білорусі, якщо політична ситуація там зміниться. Російські збройні сили і структури безпеки ведуть підготовку до того, щоб у разі потреби втрутитися і провести військову операцію у Білорусі. Планування операції почалося в 2014 році», - сказав Террас.

При цьому він додав, що завдання навчань «Захід-2017» та інших спільних військових навчань - максимально зв'язати білоруські збройні сили з російськими, а мета - паралізувати здатність білоруських військових діяти самостійно.

«Характерно, що російський президент відвідав етап навчань саме в Росії, хоча наголошував, що основна складність на спільних навчаннях - у Білорусі. У навчаннях беруть участь різні військові округи, Балтійський і Північний флот, ракетні війська. Якщо все це є антитерористичною операцією, то це очевидне перебільшення», - зауважив естонський генерал.

Нагадаємо, у військових навчаннях збройних сил Росії та Білорусі «Захід-2017» беруть участь 120 тисяч осіб.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував свою поїздку до Росії, під час якої мав намір спільно з президентом РФ Володимиром Путіним відвідати один з полігонів, де проходять навчання «Захід-2017». 

Раніше повідомлялося, що на російсько-білоруських військових навчаннях «Захід-2017» бойовий гелікоптер випадково дав залп по натовпу глядачів.

У Кремлі, коментуючи публікації в ЗМІ про цей інцидент, переадресували питання в Міноборони.

А російське міністерство оборони спростувало повідомлення про  те, що в ході військових навчань «Захід-2017» бойовий вертоліт випадково дав залп по натовпу глядачів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: