РНБО назвала реальну чисельність учасників навчань «Захід-217»

РНБО назвала реальну чисельність учасників навчань «Захід-217»

Найбільші за обсягом військові маневри в Росії та Білорусі сплановані на 18-20 вересня

У військових навчаннях збройних сил Росії та Білорусі «Захід-2017» беруть участь 120 тисяч осіб. Про це повідомляє Рада національної безпеки та оборони України.

Активна фаза стратегічного командно-штабного навчання проводиться одночасно на шести військових полігонах Російської Федерації та п'яти військових полігонах Республіки Білорусь, що дозволяє приховати реальний масштаб залучення до нього військ (сил), який значно перевищує офіційно анонсований, зазначає РНБО.

«Станом на 19 вересня 2017 року реальна чисельність учасників усіх заходів, які проводилися в рамках «Запад-2017», оцінюється у 120 тис. осіб, понад 10 тис. од. бойової техніки, близько 100 літальних апаратів та близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу», - йдеться в повідомленні Радбезу.

Найбільші за обсягом військові маневри сплановані на 18-20 вересня 2017 року:

на території Російської Федерації - на 33-му загальновійськовому полігоні Західного ВО «Луга» у Ленінградській області, полігоні 336-ї бригади морської піхоти берегових військ Балтійського флоту «Хмелевка» та загальновійськовому полігоні «Павенково» Балтійського флоту у Калінінградській області, а також 714-му полігоні повітрянодесантних військ «Красные Струги» у Псковській області;

на території Республіки Білорусь - на 227-му загальновійськовому полігоні «Борисівський» (Мінська обл.) та полігоні «Брестський» 38-ї ОДШБР сил спеціальних операцій.

Раніше повідомлялося, що на російсько-білоруських військових навчаннях «Захід-2017» бойовий гелікоптер випадково дав залп по натовпу глядачів.

У Кремлі, коментуючи публікації в ЗМІ про цей інцидент, переадресували питання в Міноборони.

А російське міністерство оборони спростувало повідомлення про  те, що в ході військових навчань «Захід-2017» бойовий вертоліт випадково дав залп по натовпу глядачів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: