У Путіна не захотіли коментувати обстріл глядачів на навчаннях «Захід – 2017»

У Путіна не захотіли коментувати обстріл глядачів на навчаннях «Захід – 2017»
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

Прес-секретар Путіна пояснив, що «питання має бути переадресовано Міноборони»

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не став коментувати інформацію про «інцидент» з обстрілом глядачів на російсько-білоруських навчаннях «Захід – 2017», де вертоліт Ка-52 «випадково обстріляв» ракетами класу «повітря-земля» глядачів.

«Це потрібно задавати питання Міністерству оборони, а не в адміністрацію президента», - сказав Пєсков журналістам.

Раніше стало відомо, що на полігоні «Лужский» вертоліт Ка-52 обстріляв ракетами глядачів. Був опублікований відеозапис інциденту. Повідомляється, що двоє людей отримали поранення. Сам інцидент стався, за даними ЗМІ, 17 або 18 вересня. 

Офіційно про обстріл нічого не повідомлялося. Лише офіційно повідомлялося, що Путін 18 вересня  «проінспектував» хід цих навчань у Ленінградській області.

«Вони летіли на цілі, залишалося метрів 500, за завданням на бойовому шляху включаються ланцюги озброєння, вони включили, але там щось коротнуло, і ракети зійшли самі. У осколків розліт великий, згоріли як мінімум два автомобіля, двоє людей отримали важкі травми, зараз вони знаходяться в госпіталі. Це було тренування перед якоюсь показухою. Постраждали, швидше за все, журналісти», - повідомив 66.RU обізнане джерело.

Як відомо, спільні стратегічні навчання збройних сил Білорусі й Росії «Захід-2017» розпочалися 14 вересня і триватимуть до 20 вересня. Перший етап навчань закінчився 16 вересня. 17 вересня розпочався другий етап - активна фаза. Навчання відбуваються на полігонах Білорусі та Росії.

Напередодні до Мінська прибули спостерігачі за навчаннями від Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, України, Швеції, Естонії - по два представники від кожної запрошеної держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: