Лукашенко скасував свою поїздку до РФ на фінал військових навчань

Лукашенко скасував свою поїздку до РФ на фінал військових навчань
Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Передбачалося, що під час фінальної частини навчань президенти Російської Федерації та Республіки Білорусь спільно відвідають один із полігонів на території Росії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував свою поїздку до Росії, під час якої мав намір спільно з президентом РФ Володимиром Путіним відвідати один з полігонів, де проходять навчання «Захід-2017». Про це повідомляє Рада національної безпеки та оборони України.

«Передбачалося, що під час фінальної частини навчань президенти Російської Федерації та Республіки Білорусь спільно відвідають один із полігонів на території Росії. Однак внаслідок зростання протестних настроїв у Білорусі, пов'язаних із проведенням навчань «Запад-2017», та через зухвалу поведінку російських військовослужбовців по відношенню до громадян Білорусі, президент О. Лукашенко скасував свою поїздку до Росії та прийняв рішення спостерігати за навчанням виключно на полігоні у Білорусі», - інформує Радбез.

«Таким чином, 18 вересня 2017 року на 33-му загальновійськовому полігоні Західного ВО «Луга» у Ленінградській області для вищого військово-політичного керівництва РФ (президент В. Путін, міністр оборони С. Шойгу, начальник ГШ генерал армії В. Герасимов) було продемонстровано показовий тактичний епізод ведення маневреної оборони та перехід у наступ. До участі у ньому залучалися підрозділи 25-ї ОМСБР (Владимирский Лагерь, Псковська обл.), 138-ї ОМСБР (Камєнка, Ленінградська обл.) зі складу 6-ї загальновійськової армії (Санкт-Петербург) та 2-ї МСД (Калінінець) зі складу 1-ї танкової армії (Одинцово, Московська обл.), підрозділи ракетних військ і артилерії, ППО, ПДВ, оперативно-тактичної та армійської авіації Західного ВО», - повідомляє РНБО.

Підтримку дій військ з повітря здійснювали три бомбардувальники Ту-22МЗ зі складу 52-го ВБАП (Шайковка), 22-го ВБАД (Енгельс).

РНБО зазначає, що, за відгуками іноземних спостерігачів, ефективність дій сухопутного та повітряного компоненту військ, залучених до навчання, була суттєво зменшена та «зіпсована» через сильний дощ в районі навчань.

Також було зірвано проведення запланованої на 18 вересня висадки тактичного десанту в районі Крючково (Тверська обл.), що розташований на відстані 600 км від полігона «Луга».

Нагадаємо, у військових навчаннях збройних сил Росії та Білорусі «Захід-2017» беруть участь 120 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що на російсько-білоруських військових навчаннях «Захід-2017» бойовий гелікоптер випадково дав залп по натовпу глядачів.

У Кремлі, коментуючи публікації в ЗМІ про цей інцидент, переадресували питання в Міноборони.

А російське міністерство оборони спростувало повідомлення про  те, що в ході військових навчань «Захід-2017» бойовий вертоліт випадково дав залп по натовпу глядачів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: