Росія загрозливіша для США, ніж КНДР – екс-командувач НАТО

Росія загрозливіша для США, ніж КНДР – екс-командувач НАТО

Росія не сприймає легітимності міжнародних інституцій, констатує колишній командувач сил НАТО генерал Веслі Кларк

Росія залишається більшою загрозою безпеці США, ніж Північна Корея чи «Ісламська держава», оскільки президент Володимир Путін, як і раніше, розглядає світ в умовах «холодної війни». Про це заявив колишній командувач сил НАТО генерал Веслі Кларк.

Веслі Кларк, американський генерал у відставці, розповідає журналу Newsweek, що натяки президента Дональда Трампа на те, що Сполучені Штати, можливо, не відстоюватимуть основний принцип самооборони НАТО, і його поблажливе ставлення до Путіна «викликають замішання в американців».

Цього року Альянс розгорнув військових у Східній Європі, щоб боротися з уявною російською агресією в регіоні. Країни регіону називають членство в НАТО захистом від Москви, однак Росія заявила, що розширення НАТО - це загроза, яку, можливо, доведеться «усунути».

Кларк, який очолював Вищий штаб союзних держав Європи від 1997 до 2000 років каже, що незважаючи на словесну війну президент Трампа з Кім Чен Ином і загрозу ісламістського тероризму, Москва залишається найбільшого загрозою національній безпеці США.

«Росія не сприймає легітимності міжнародних інституцій і на кожному рівні працює, намагаючись підірвати цю легітимність, включно із втручанням у вибори в США», зазначив Кларк в інтерв’ю виданню Newsweek.

«Вони роками втручалися у вибори в інших країнах. Але вони стали такими фахівцями і майстерно використовували сучасні технології, що це, що сталося, нас заскочило і застало зненацька», - вважає американський генерал у відставці.

Найновіший член НАТО - Чорногорія - нещодавно зазнала власний інцидент з ймовірним втручанням Росії у вибори. Два громадяни Росії є серед 14 людей, яких судять у Чорногорії за спробу вчинити державний переворот під час парламентських виборів у країні у жовтні 2016 року.

Посадовці у Чорногорії твердять, що група російських і сербських націоналістів планували вдертися до парламенту, вбити прем’єр-міністра Дукановича і встановити в країні проросійський уряд. Кремль відкидає всі звинувачення у причетності до такої змови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: