Росія запустила першу після аварії ракету «Союз»

Росія запустила першу після аварії ракету «Союз»
Фото: ТАСС

За даними Міноборони РФ, всі передстартові операції і старт ракети-носія «Союз-2.1б» пройшли в штатному режимі

Бойовий розрахунок Космічних військ Повітряно-космічних сил РФ запустив ракету-носій «Союз-2.1б» з космічним апаратом з космодрому Плесецьк. Ракета-носій виводить в космос супутник військового призначення.

Про це повідомили у Міноборони РФ.

Зазначається, що це перший пуск ракети-носія сімейства «Союз» після аварії з ракетою «Союз-ФГ», яка стартувала з Байконура 11 жовтня з пілотованим кораблем «Союз МС-10».

«Загальне керівництвом пуском ракети-носія «Союз-2.1б» здійснював командувач Космічних військ - заступник головнокомандувача ПКС РФ Олександр Головко», - заявили у міністерстві.

За даними відомства, всі передстартові операції і старт РН «Союз-2.1б» пройшли в штатному режимі, засоби наземного автоматизованого комплексу управління здійснювали контроль проведення пуску і польоту носія.

Це - третій пуск РН «Союз-2», проведений в 2018 році з космодрому Плесецьк. Попередній пуск РН «Союз-2» був виконаний 17 червня.

Нагадаємо, 11 жовтня під час запуску з космодрому «Байконур» до МКС пілотованого корабля «Союз МС-10» з космонавтом Олексієм Овчініним і астронавтом Ніком Хейгом сталася нештатна ситуація, екіпажу довелося здійснити аварійну посадку в Казахстані.

Аварія сталася через дві хвилини після старту. Спусковий апарат корабля «Союз» приземлився поблизу міста Жезказган в Казахстані.

Екіпаж корабля живий і вийшов на зв'язок.

Виконавчий директор «Роскосмосу» з пілотованих програм Сергій Крикальов повідомив, що аварія російської ракети «Союз-ФГ» пов’язана з зіткненням елементів при розділенні першого і другого ступенів носія.

За інформацією «Роскосмосу», остаточний звіт аварійної комісії, яка розслідує причини нештатної ситуації з ракетою «Союз-ФГ», а також рекомендації будуть затверджені 30 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: