Росія звинуватила омбудсмена України у порушенні російського законодавства

Росія звинуватила омбудсмена України у порушенні російського законодавства
Людмила Денісова і Тетяна Москалькова 

Сенцова у РФ вважають російським громадянином

Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова перебуває на території Ямало-Ненецького округу РФ, де у колонії утримують ув'язненого українського режисера Олега Сенцова, в порушення законодавства РФ, передає ТАСС.

«Денісова перебуває на Ямалі в порушення російського законодавства, вимагає допуску до громадянина Росії (Росія вважає Олега Сенцова російським громадянином, заявляючи, що він має паспорт громадянина Росії та України - ред.). Отримавши очікувано негативну відповідь, вона звернулася за допомогою в отриманні підтвердження про стан здоров'я цієї людини – Сенцова», - сказав Москалькова.

Вона підтвердила, що вже направила такий запит.

«Я відправила у федеральну службу виконання покарань запит, щоб отримати інформацію про стан Сенцова на сьогоднішній день», - сказала Москалькова.

Як вже вдомо, омбудсмена Денісову не пустили до Сенцова.

Нагадаємо, у п’ятницю, 15 червня, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула до Лабитнангі у колонію, де утримують Сенцова.

Зазначимо, вчора у Росії Денісова провела зустріч з російським омбудсменом Тетяною Москальковою. Тоді вони домовилися відвідати 34 в'язнів з обох сторін. Тоді Денісова також зазначила, що питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим.

Напередодні США в ОБСЄ закликали Росію негайно звільнити українського режисера-політв’язня Кремля Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українців.

Нагадаємо, 14 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію з закликом негайно звільнити ув'язненого у РФ українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання у колонії за Полярним колом.

Також у США представили резолюцію щодо порушень РФ релігійних свобод у Криму і на Донбасі.

Читайте також статтю: Аскольд Куров: 45 хвилин розмови з Сенцовим - одне з найсильніших переживань мого життя

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: