Російська розвідка зачистила мережу від суперхіта про «подвиги» Петрова і Боширова

Російська розвідка зачистила мережу від суперхіта про «подвиги» Петрова і Боширова

Журналіста Юрія Бутусова, який поширив посилання на пісню, підозрюють «в образі і приниженні Боширова і Петрова»

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що в інтернеті масово блокують посилання на пісню про агентів ГРУ Боширова і Петрова, а також його аккаунт у Facebook можуть заблокувати через «образу і приниження» російських розвідників.

Про це Бутусов написав на своїй сторінці у Facebook.

«Facebook повідомив про блокування на 30 діб мого аккаунта через публікацію «Новий гімн військової розвідки ГРУ РФ», яка набрала понад 6500 лайків. У публікації було посилання на знамениту пісню про Боширова і Петрова. Мене підозрюють в образі і приниженні Боширова і Петрова. Я відправив скаргу, і на період її розгляду адміном можу ще написати цей пост. Якщо адмін прийме рішення, що я винен, то рішення про блокування на 30 діб вступить в силу», - розповів журналіст.

При цьому він вважає, що зараз «російські тролі збільшать потік скарг, щоб домогтися блокування».

Також Бутусов зауважив наступне: «До речі, захотів подивитися пісню про «Шпили-вили» на Youtube боши і з подивом побачив, що заблоковані всі найпопулярніші посилання на пісню, вона буквально зникла з видачі, знайшов буквально два посилання після пошуку. Бачу, що ГРУ разом з фабрикою тролів Пригожина веде широкомасштабну війну в інтернеті проти кліпу».

Нагадаємо, 3 жовтня на YouTube-каналі Семена Сліпакова з'явився відеоролик «Пісня про Солсберецький шпиль», присвячений Петрову і Боширову. Пісня набула широкої популярності.

Як відомо, у вересні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Пізніше з розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: