Російським спортсменам остаточно закрито дорогу на Паралімпійські ігри

Російським спортсменам остаточно закрито дорогу на Паралімпійські ігри

Міжнародний паралімпійський комітет не дозволить окремим російським паралімпійцям взяти участь в Іграх

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) остаточно заборонив російським спортсменам брати участь в Іграх в Ріо-де-Жанейро. Про це йдеться в офіційному прес-релізі комітету.
У заяві вказується, що комітет не дозволить окремим російським паралімпійцям взяти участь в змаганнях в якості нейтральних спортсменів. Це рішення прийнято на підставі постанови Спортивного арбітражного суду (CAS), який відхилив апеляцію Паралімпійського комітету Росії, який оскаржував призупинення членства в МПК.
«МПК симпатизує всім російським спортсменам, які зараз можуть взяти участь в Паралімпійських іграх в Ріо-де Жанейро. На жаль, російська влада своїми діями позбавила спортсменів цієї можливості», - заявив виконавчий директор Міжнародного паралімпійського комітету Хав'єр Гонсалес.
«Після того, як Паралімпійський комітет Росії покаже, що зможе в майбутньому забезпечити дотримання антидопінгового кодексу МПК, комітет буде радий знову вітати російських спортсменів на міжнародних змаганнях», - додав Гонсалес.
Рішення відсторонити російських паралімпійців від Ігор було прийнято МПК 7 серпня на підставі доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена. У доповіді наводилися дані про підміну допінг-проб під час Паралімпіади в Сочі в 2014 році.
Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро пройдуть з 7 по 18 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: