Російського школяра звинувачують у побитті спецпризначенця на мітингу в Петербурзі

Російського школяра звинувачують у побитті спецпризначенця на мітингу в Петербурзі
Затримання в РФ

Слідчого комітету РФ повідомив про порушення кримінальної справи щодо застосування насильства до співробітника поліції

У Санкт-Петербурзі затримали 17-річного активіста молодіжного «Яблука» за підозрою у заподіянні тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронних органів під час мітингу проти корупції 12 червня.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на голову петербурзького відділення молодіжного «Яблука» Іллю Смірнова.

За словами Смірнова, юнака затримали 15 червня.

Раніше активіст повідомив «Відкритій Росії», що під час мітингу на Марсовому полі піднявся на узвишшя, коли його почали оточувати співробітники ОМОНу. «Вони на мене побігли, я зіскочив, мене повалили шість поліцейських, і, мабуть, один впав, спіткнувся, і у нього зуб випав», - розповів активіст.

«Йому 17 років, але виглядає на 15, у нього там метр з кепкою. Ніякого умислу вибити зуб у нього не було. Він навчався, хотів вступати на програміста», - розповів про затриманого Смирнов.

13 червня Слідчого комітету по Санкт-Петербургу повідомив про порушення кримінальної справи щодо застосування насильства до співробітника поліції на мітингу 12 червня на Марсовому полі.

«Близько 14 години на Марсовому полі під час проведення несанкціонованого мітингу, невстановлений чоловік вдарив кулаком по обличчю поліцейського», - зазначається на сайті СКР.

Нагадаємо, 12 червня в 187 російських містах пройшли організовані фондом Навального антикорупційні акції протесту

Опозиціонера Олексія Навального силовики затримали в понеділок у під'їзді власного будинку. Згодом Навального заарештували на 30 діб.

13 червня суд у Москві заарештував на 15 діб опозиціонера Іллю Яшина, затриманого напередодні під час антикорупційної акції в Москві.

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі загалом було затримано близько 1,2 тис. осіб. Зокрема, в столиці РФ йдеться про близько 679 затриманих, серед них були 136 неповнолітніх.

Екс-командир «Беркуту» Кусюк, якого Україна розшукує за вбивство, вже розганяє мітинги в Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: