Російську авіакомпанію оштрафували за польоти до окупованого Криму

Російську авіакомпанію оштрафували за польоти до окупованого Криму

Cудами вперше винесено рішення за процедурою притягнення авіакомпаній до відповідальності за польоти над Кримом, які здійснювалися в порушення Конвенції про міжнародну цивільну авіацію

Російську авіакомпанію покарали за авіарейси до окупованого Криму.
Про це повідомляє прокуратура Автономної республіки Крим.

«Рішенням господарського суду Київської області від 20.09.2017 задоволено позов прокуратури Автономної Республіки Крим про стягнення з російської авіакомпанії, яка здійснює щоденні польоти на тимчасово окуповану територію Криму, понад 10 млн грн», - пише прокуратура.

Зазначається, що авіакомпанія не сплачувала кошти за отримані аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

Крім того, у порядку надання взаємної міжнародно-правової допомоги до розгляду справи було залучено судові органи Росії. Так, арбітражним судом Москви було виконано доручення українського суду та вручено відповідачу копію ухвали про початок судового процесу і позовну заяву прокурора.

«Належне повідомлення авіакомпанії-порушника про вимоги прокуратури автономії надає українській стороні можливість запуску механізму стягнення зазначених коштів з боржника на території Росії», - цитує прокуратура українського правознавця Гюндуаз Мамедова.

За його словами, судами вперше винесено рішення за процедурою притягнення авіакомпаній до відповідальності за польоти над Кримом, які здійснювалися в порушення Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: