Розплата за федералізацію - помічник нардепів України одержав рік умовного покарання

Розплата за федералізацію - помічник нардепів України одержав рік умовного покарання
 Юрій Житомирський

У суді Житомирський повністю визнав свою вину

Печерський районний суд Києва визнав винним помічника народних депутатів на громадських засадах Юрія Житомирського у посяганні на територіальну цілісність території України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Про це стало відомо «Главкому» з вироку від 11 серпня.

Водночас суд звільнив обвинуваченого від основного покарання у вигляді п'яти років в’язниці, замінивши іспитовим терміном один рік. Це стало можливим завдяки затвердженню угоди про визнання винуватості між прокурором Генпрокуратури та Житомирським.

Згідно з судовими матеріалами, помічник народних депутатів був залучений до процесів дестабілізації, які організували керівник ГО «Донбаське земляцтво Києва» Андрій Будяк і голова секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатське об’єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавства» Ганна Ярова.

Зокрема, він отримував кошти за посередництво у проведенні тематичних заходів у приміщенні Верховної Ради. Упродовж 2016 року Житомирський допоміг провести «круглі столи» на теми «Соціально-економічні проблеми регіонів: Запорізька область», «Соціально-економічні проблеми регіонів: Дніпропетровська область»; засідання робочих груп за участю народних депутатів з вивчення та опрацювання пропозицій із розвитку пріоритетних напрямків Запорізької та Дніпропетровської областей з надання їм спеціального економічного статусу.

Крім цього, Житомирського було підключено до проведення виїзного засідання депутатів Верховної Ради із залученням депутатів обласної ради щодо створення вільної економічної зони «Сила Галичини», яке відбулося 1 липня 2016 року у Львові.

Результатом заходу стало створення руху «Сила Галичини» і звернення його учасників до жителів Львівської області з закликом про необхідність підтримки створення вільної економічної зони. Зокрема, головні спікери цього зібрання – двоє народних депутатів і чотири депутати Львівської обласної ради – одержали винагороду в розмірі по 500 дол. і 100 дол., відповідно.

Також оперативні служби зафіксували телефонні розмови між Юрієм Житомирським і Ганною Яровою. Остання за 400 дол. погодила його участь у виїзному засіданні групи Верховної Ради України із спеціального статусу і розвитку регіону, яке відбулося у Запоріжжі. Виступаючи на фейковому зібранні, Житомирський заявив про необхідність прийняття парламентом законопроекту про спеціальний статус Запорізької області.

Досудове розслідування з’ясувало причетність Житомирського та інших членів організованої злочинної групи до організації прийняття на сесіях обласних рад різних регіонів України за грошову винагороду звернень до президента, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про розмежування повноважень між центральною та місцевою владою, які не узгоджуються з вимогами законодавства України щодо повноважень вказаних центральних органів держави; укладання відповідних договорів та надання регіонам особливого правового, економічного статусу, внесення змін до Конституції України в частині обрання голів облдержадміністрацій тощо.

Як відомо, у 2017 році СБУ викрила злочинну діяльність групи осіб, які за вказівками російських кураторів здійснювали системні цілеспрямовані заходи з дестабілізації ситуації в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: