Розсекречені матеріали про вбивство Кенеді: журналісти знайшли інтригуючі подробиці

Розсекречені матеріали про вбивство Кенеді: журналісти знайшли інтригуючі подробиці

Знайшлась чернетка доповіді, яка була складена комітетом з питань політичних вбивств Палати представників Конгресу США

У розсекречених документах Центрального розвідувального управління США щодо вбивства 35-го американського президента Джона Кеннеді журналісти та історики відшукали цікаві деталі, пише  The Washington Post.

Це, наприклад, сума, яку кубинські емігранти погодилися заплатити за вбивство лідерів кубинської революції: $100 тис. - за Фіделя Кастро і по $20 тис. - за Че Гевару і Рауля Кастро.

Американські ЗМІ наголошують: також знайшлась чернетка доповіді, яка була складена комітетом з питань політичних вбивств Палати представників Конгресу США. У цьому документі розвінчується гіпотеза, що влада Куби наказали вбити Кеннеді в помсту за замаху ЦРУ на Фіделя. «Комітет не вважає, що Кастро вбив би президента Кеннеді, оскільки такий крок, якби це розкрилося, дав США привід для знищення Куби», - сказано в доповіді.

«Документи про Дж.Ф.К. навіть в неповній формі - скарбниця для тих, хто шукає розгадки, - зауважує The New York Times. Журналісти пишуть: «Тут є інтригуючі дані про мафіозі, кубинців і шпигунів».

Автори також знайшли кілька документів, які породжують нові питання: «Наприклад, свідчення під присягою від 1975 року. Екс-директора ЦРУ Річарду Хелмсу запитали: «Чи є інформація, пов'язана з вбивством президента Кеннеді, яка якимось чином демонструє, що Лі Харві Освальд був якимось чином агентом ЦРУ або аген ... «На цьому документ обривається, відповідь Хелмса відсутня».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: