Розслідування Bild: Окупанти ставляться до жителів «Л/ДНР» як до людей нижчого сорту

Розслідування Bild: Окупанти ставляться до жителів «Л/ДНР» як до людей нижчого сорту
Фото dn.vgorode.ua

Деякі російські солдати в «ЛНР» «поводяться дуже злісно і тримають себе так, ніби ця територія їм належить»

«Влада» в «Л/ДНР» піклується лише про власний добробут, а до мешканців ставиться зверхньо, ігноруючи їхні потреби. Про це пише німецький таблоїд Bild після бесіди з мешканцем міста Краснодон в «ЛНР» - 27-річним Олексієм.

Народна республіка нагадує Олексію «російську колонію». «Вони стверджують, що вони нам нібито багато дали. Але до окупації у нас було краще, у нас було дуже хороше життя, - розповідає місцевий житель. - Тепер багато людей, які раніше підтримували російські війська, дізналися правду. Але тепер вже занадто пізно».

Деякі російські солдати, як зазначає Олексій, «поводяться дуже злісно і тримають себе так, ніби ця територія їм належить». «Тому висловлювати власну думку може виявитися небезпечним для життя, - продовжує він. - Іноді люди просто зникають, і їх ніхто не шукає. Причина полягає в тому, що багато вбивств пов'язані з нинішніми або колишніми повстанцями».

Також сильно виросли ціни на продукти харчування - вони вище, ніж в Росії і в Україні. «Багато продуктів харчування привозяться з Росії або Білорусі. Небагато продуктів привозять з України, але їх дуже швидко розкуповують, оскільки вони значно якісніші. Взагалі, заради медобслуговування, продуктів харчування та інших речей багато людей їздять в Росію або в не окуповану частину України, і тому черги на кордоні величезні», - каже краснодонец.

Мережа супермаркетів «Народний» була націоналізована «владою» і тепер, за словами Олексія, є монополістом: «Супермаркети належать «керівництву республіки» і продають їжу, яка була привезена в якості гуманітарної допомоги. Таким чином, якась старенька купує в супермаркеті на останні гроші те, що їй взагалі-то належить безкоштовно». «Влада» піклується тільки про власний добробут. Люди їй байдужі. І особливо це стосується військових», - констатує Олексій.

Також Олексію не сподобалося ставлення до жителів «народних республік» з боку російської влади. За його словами, його мати поїхала в Росію до подруги і обіцяла зателефонувати йому, як тільки добереться. Але цього не сталося, в результаті Олексій захвилювався і поїхав в поліцію в місто Донецьк. Як виявилося пізніше, мати Олексія просто втратила телефон з сім-картою. «Але поліцейські навіть не запропонували мені написати заяву. Замість цього вони пішли на залякування і звинуватили мене в тому, що я вбив свою матір, - додає Олексій. - Я казав, що вона зникла на території РФ, і привіз всі документи - копію її паспорта, номер мобільного телефону. У мене все було з собою. Але замість цього вони почали звинувачувати мене і мою країну. Також їх не переконало і те, що я був з братської «Луганській народної республіки», як це підносить російська пропаганда. вони говорили, що їм це байдуже. Для них я був українцем і те, що відбувається на нашому боці кордону, їх не цікавить. вони були зобов'язані мені допомогти. Але через нашу національності вони ставляться до нас як людей нижчого сорту»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: