Румунія планує запастися кількома сотнями доз вакцин проти віспи мавп

Румунія планує запастися кількома сотнями доз вакцин проти віспи мавп

Міністр охорони здоровʼя Румунії Александру Рафіла зазначив, що це має стати «безпековим запасом»

Фото: INQUAM Photos/Bogdan Danescu

Поки у країні немає жодного випадку захворювання на цю хворобу

Попри те, що у Румунії не підтвердився жоден випадок віспи мавп, країна закупить кілька сотень доз вакцини проти цього захворювання, передає Digi24.

Румунські ЗМІ повідомляють, що загалом закупівля вакцин планується по всій Європі й Румунія також планує закупити кілька сотень доз. Як зазначив міністр охорони здоровʼя Румунії Александру Рафіла, це має стати «безпековим запасом».

Наразі у Румунії, за даними Міністерства охорони здоровʼя, не зареєстровано жодного випадку віспи мавп. Водночас у середу португальські чиновники повідомили про п'ять випадків віспи мавп. Вірусна інфекція також була виявлена в Іспанії, Великобританії, а згодом і в Німеччині.

Нагадаємо, що вперше хворобу виявили у травні 2022 року одразу в кількох країнах Європи та Америки, а також в Австралії. Перші новини прийшли з Великої Британії, потім стало відомо про випадки у Португалії, США, Швеції, Канаді та інших країнах. Всесвітня організація охорони здоров'я називає таку ситуацію атиповою: переважна більшість пацієнтів не їздили до країн, де це захворювання поширене, а здебільшого саме такі випадки ставали причиною спалахів у попередні роки.

20 травня ВООЗ скликала екстрену нараду, щоб обговорити ситуацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: