Саакашвілі оскаржить відмову міграційної служби визнати його біженцем

Саакашвілі оскаржить відмову міграційної служби визнати його біженцем
Михайло Саакашвілі
Фото: Главком

Саакашвілі оскаржить відмову в Київському окружному адміністративному суді

Екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі має намір оскаржити відмову Державної міграційної служби України визнати його біженцем.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні Державна міграційна служба в Київській області відмовила мені в наданні додаткового захисту від можливої екстрадиції до Грузії. На їхню думку, у мене немає жодних обґрунтованих причин боятися переслідувань і моєму житті в цій країні нічого не загрожує. І це при тому, що вчора я детально обґрунтував причини і підстави можливих ризиків для мого переслідування в Грузії», - написав Саакашвілі.

Він зазначив, що оскаржить відмову в Київському окружному адміністративному суді.

Раніше Державна міграційна служба відмовила екс-голові Одеської ОДА Михайлу Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Як повідомляв «Главком», 24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко під час спілкування з журналістами зазначив, що Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі у статусі біженця.

Перед цим керівник Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що Саакашвілі має статус особи, «яку незаконно перемістили через кордон».

Додамо, що 26 липня президент Петро Порошенко підписав Указ №196/2017 про позбавлення громадянства України низки осіб. Серед них є Саакашвілі, якого позбавлено громадянства України, відповідно до пункту 26 статті 106 Конституції України та статей 17 і 19 Закону "Про громадянство України.

Читайте також статтю «Главкома» «Грузинський десант - місія завершена. Кого з соратників Саакашвілі депортувала Україна (ДОСЬЄ)»

Читайте також матеріал: 15 днів «МіхоМайдану»: гречка, дрова, гроші і нові вимоги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: