Савченко перевіряли, «чи розуміла вона, що робить» - адвокат

Савченко перевіряли, «чи розуміла вона, що робить» - адвокат
Фото: Facebook Тетяни Проторченко

«Якщо людина не розуміла, то її відправляють на примусове лікування», - пояснив Соловей

Народний депутат Надія Савченко, підозрювана у підготовці терактів і поваленні державної влади в Україні, в четвер, 19 квітня, проходила експертизу на осудність. Про це повідомив адвокат Савченко Олег Соловей.

«Це обов’язкова експертиза на перевірку стану осудності. Вона проводиться у будь-якому кримінальному провадженні. Перевіряється, чи розуміла людина, що робить», - сказав Соловей.

На запитання, чи визнана Савченко осудною, адвокат відповів: «Думаю, що так - хоч письмового висновку лікаря з цього приводу немає».

«Якщо людина не розуміла, що вона робить, і не осудна, то її відправляють на примусове лікування», - додав Соловей.

Раніше заступник голови партії «Суспільно-політична платформа Надії Савченко» Тетяна Проторченко написала у соцмережі, що Савченко 19 квітня возили у Київський міський центр судово-психіатричної експертизи.

Нагадаємо, 17 квітня Савченко пройшла судово-психологічну експертизу із використанням поліграфа.

Раніше нардеп погодилася перервати голодування на три дні, щоб пройти допит на поліграфі. 16 квітня нардеп відновила перерване голодування.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генпрокурор Юрій Луценко показав парламентарям відео, на якому Савченко прямо говорить, що особисто має бажання вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента та верхівку правоохоронних органів.

23 березня Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: